Paine cu faina gluten free Doves Farm

gabrieltest
paine cu faina gluten free doves farm
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Povestea noastra cu painea De la 6 luni de cand am inceput diversificarea, au aparut si problemele. Dupa lapte si soia, urmatoarea alergie confirmata a fost la grau. I-am dat pentru prima data biscuit razuiti cu pireu de fructe, iar reactia am descoperit-o dupa vreo ora. Se tot scarpina, iar cand i-am ridicat tricoul am observat ca e rosie pe tot corpul. Am ajuns direct la urgente, nu stiam ce se intampla.

Paine cu faina gluten free Doves Farm

La urmatoarea vizita la alergolog ni s-a confirmat alergia la grau si ni s-a dat reteta pentru paine de tapioca, paste de porumb si faina de Teff. Pe la 9-10 luni am inceput sa-I dau dimineata toast cu unt vegetal. A avut perioada de descoperire a painii, apoi nu a mai vrut, a avut perioade cand manca cate 2 felii odata. In iulie, cand am mers sa comand la farmacie painea, laptele si ce mai aveam nevoie, mi s-a spus ca nu se mai da pe reteta produse Gluten Free. S-au taiat. Bun, si eu ce fac? In supermarket nu gasesc paine pentru ea.

Se gaseste paine fara gluten, dar toate brandurile contin ceva ce Sofi nu poate manca. Se poate comanda in continuare la farmacie, dar e 10 lire painea de 400 g. Ok, chiar asa ceva nu-mi permit. Mai caut prin magazine. Intre timp am gasit o paine potrivita pentru ea, nu chiar iefitna la pret, dar deocamdata nu avem ce face. Lista de ingrediente nu ma prea incanta, dar painea era si pentru noi, nu avem in casa produse la care ea e alergica. Mancam aceleasi lucruri ca si ea.

In August a venit mama in vizita si zice: hai sa luam masina de facut paine. Uite-te repede pe net si comanda. Zis si facut. Un research rapid desprea masini de facut paine, am citit review-uri, am intrebat nasa ce masina foloseste si gata. Am comandat Panasonic SD-ZB2502 cu programe pentru paine Gluten Free.

Adoua zi ajunge aparatul. Bun, si ce faina folosim acum? Iau netul la control din nou, Amazon, Ebay, grupurile de alergii de pe facebook si dupa recomadari si citit ingrediente, am decis sa incerc cu Doves Farm. In cartea aparatului este chiar reteta de paine Gluten-Free cu Faina Doves Farm (Brown sau White). Prima paine, esec total. Nu aveam cantar si am pus dupa ochi faina 😊) Am plecat imediat la magazin si mi-am luat cantar de bucatarie. Seara am avut paine proaspata.

Paine fac la 2-3 zile, cateodata si aunc din ea. In prima zi imi place sa mananc coltul cat e calda painea. A doua zi deja o bag la toaster.Se recomanda a se consuma in 2 zile. Folosesc aceeasi faina si acum. Am mai cautat si altele, dar imi convin ingredientele si pretul la Doves Farm.

E super simplu de facut, chiar merita un aparat de facut paine, chiar daca nu ai alergii. Adaugi toate ingredientele in aparat si gata, miroase a paine in casa si in 2 ore ai painea gata.

Eu folosesc:

Doriti sa ne trimiteti o reteta incercata de dumneavoatra ?

Trimiteti-ne textul si foto iar noi o sa o publicam pe site in ajutorul altor mamici cu credit catre dumneavoastra


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print
Share on email
Email
Show Buttons
Hide Buttons