Cand am descoperit aceasta reteta de briose am facut-o de 3 ori intr-o saptamana. Am gasit-o pe un grup pe facebook la comentarii. Foarte usor de facut, fara gluten, oua sau lapte.
Am folosit:
2 cani de faina Doves Farm Self-Raisin
1 lingurita praf de copt Dr. Oetker fara Gluten
1 cana zahar brun
2 banane coapte
1 cana apa minerala
½ cana de ulei
1 lingurita esenta de vanilie
O caserola affine de 125 g
Intr-un bol mare se amesteca 2 cani de faina si 1 lingurita praf de copt. Se adauga o cana de zahar brun. Se adauga 2 banane pisate cu farculita. In alt vas se amestecea o cana apa minerala, ½ cana de ulei si o lingurita esenta de vanilie. Apoi se toarna in bolul cu faina.
Se amesteca toate ingredientele si se adauga afinele. Se omogenizeaza, apoi se toarna in tava, in forme de briose. Eu le las la 185 grade cam 30 de minute, pana trec testul scobitorii.
Sofi ma ajuta de fiecare data cand facem “massin” - de la muffins 😊) si nu are rabdare pana le scot din cuptor.
Doriti sa ne trimiteti o reteta incercata de dumneavoatra ?
Trimiteti-ne textul si foto iar noi o sa o publicam pe site in ajutorul altor mamici cu credit catre dumneavoastra